Nieuwe coronamaatregelen, de QR-code wordt meer ingezet

Zwolle- Afgelopen dinsdag zijn er weer nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Het leek goed te gaan op het gebied van de coronabesmettingen. Op de meeste openbare plekken hoefden mensen niet meer een mondkapje te dragen en de anderhalf meter afstand was niet meer van toepassing. Het tegendeel werd bewezen de afgelopen maand, er moesten nieuwe maatregelen aangekondigd worden.

Het kabinet roept op om anderhalf met te houden, geen handen te schudden en thuis te blijven bij klachten. Deze basismaatregelen worden dus weer in acht genomen. Het binnenlands reisadvies is ook weer terug, kortom de drukte vermijden. De mondkapjesplicht is in bijna alle openbare gebouwen weer aanwezig.

Het coronatoegangsbewijs is nu niet alleen in de horeca, festivals of het theater geldig, ook in een zwembad, sportschool of museum moet je hem laten zien. Met binnensporten is het bewijs ook nodig. Er waren verschillende reacties op deze maatregel, vooral door ongevaccineerden. Daan (19) is ongevaccineerd en voelt zich niet fijn bij de maatregelen: “Ik voel me buitengesloten, ik maak een keuze en moet nu elke dag testen wil ik binnen sporten of naar een dierentuin. Ik vind het jammer dat ik een keus maak maar uiteindelijk niet normaal kan leven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *