best 16th birthday gifts for guys pf changs coupons jan 2013 2 year old baby gifts ideas free apple store coupons kirkman labs coupon code
Lila is lifecoach: “Je leert om één met jezelf te worden”

Lila is lifecoach: “Je leert om één met jezelf te worden”

Lila Horvath (21) is in de zomer van 2020 lifecoach geworden, en het heeft haar leven drastisch veranderd. Na het volgen van de Creative Conciousness Acadamy heeft ze zichzelf en haar doel gevonden en helpt ze jonge vrouwen om hun leven weer op de rit te krijgen. Op haar Instagram account @divine.play.coaching deelt ze inspirerende verhalen en quotes die vele mensen helpen om meer over zichzelf te leren.

Lila is een wereldreiziger in hart en nieren. Ze heeft Belgische roots maar is geboren in Singapore en heeft gewoond in Thailand, Indonesië, Malawi, Nederland, en Cambodia en woont nu in Spanje. “Ik heb zo veel geluk dat ik zo veel verschillende culturen en mensen heb mogen zien, ik heb altijd zo veel geleerd van andere mensen!” vertelt Lila trots. Het ontwikkelen van anderen, maar ook van zichzelf is haar grootste passie. Deze passie ontdekte ze na het volgen van een cursus voor en door life coaches. “Tijdens de coronapandemie zat ik in een laag punt in mijn leven. Mijn vader liet mij de cursus zien en zei dat ik het moest gaan doen. Zo gezegd zo gedaan. Na het volgen van de cursus dacht ik: holy shit, dit is waar ik voor ben bestemd! Dit is wie ik ben! Het haalde me uit mijn dal en bracht me bij mijn doel, mijn visie. Ik geloof er heel sterk in dat wij een doel hebben, de connectie tot dit hogere doel is heel goed voor onze mentale gezondheid.” Sinds september 2020 is Lila ook andere mensen gaan coachen. “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld, zo trots en zo vol met energie als na een sessie met een cliënt,” zegt Lila stralend.

“Het is niet makkelijk geweest om hier te komen,” vertelt Lila. “Jaren geleden was ik depressief, en heb ik mijn leven willen beëindigen. Ik heb toen voor mijn leven gekozen, en de volgende stap was: beter worden. Ik heb een boek gelezen van Louise Hay, genaamd you can heal your life. In dit boek praat ze over zelfliefde, en vergevenis. Een van mijn favoriete quotes is ‘een gedachte is maar een gedachte, en kan altijd veranderd worden.’ Tot hiervoor wist ik nooit dat ik controle had over mijn gedachtes!” Nu jaren later voelt Lila zich beter dan hoe ze zich ooit heeft gevoeld. Het coachen heeft daarbij erg geholpen. “In zo’n sessie van één tot twee uur wordt er een ruimte gecreëerd die helemaal in het teken staat van jouw groei, jouw kracht, jouw doelen, je eigen zelfbewustzijn en zelfliefde. Je wordt volledig gesteund door iemand, wanneer heb je dit in het echte leven? Ik vind dat iedereen een coach moet hebben, om eerlijk te zijn.”

“Een gedachte is maar een gedachte, en kan altijd veranderd worden”

Tijdens de sessies die Lila met haar cliënten heeft draait het volledig om zelfliefde en acceptatie. En dit kan best moeilijk zijn. “Als mens zit je vol met emoties, stress en angst. Wat ik doe als coach is dat ik de ruimte kleiner maak tussen waar je nu bent en waar je heen wilt, en dat breng ik in het moment in een proces genaamd belichaming. Ons lichaam is het thuis van onze emoties en van onze geest, ziel, energie, al deze dingen. Omdat het ons thuis is voor alles wat we zijn is het heel belangrijk dat we werken met wie we zijn en het gebruiken als middel voor onze vrijheid. Alle dingen die je wilt zijn, al die emoties die je wil hebben, alle doelen die je wil bereiken, dat is een tijdlijn, een emotie, een frequentie, die kan je belichamen.” Met behulp van meditatie en verschillende oefeningen helpt Lila de jonge vrouwen om hun doel te vinden. “Ik hou ervan om met hen te werken om hun relatie tot hun lichaam, gedachten en emoties te helen zodat ze volledig en vrij kunnen leven, met hun eigen doel voor ogen. Ik geloof dat het hebben van een doel of betekenis in het leven één van de belangrijkste dingen is in het vinden van jezelf. Je leert om één met jezelf te worden.”

Maar hoe kom je nou dichter bij jezelf? Lila benoemt één van de dingen die haar altijd hebben geholpen om dichter bij zichzelf te komen. “Ik hou enorm van dansen!” lacht ze. “Dans heeft me enorm veel vrijheid gegeven. Als ik dans denk ik niet aan hoe het eruit ziet, maar luister ik naar mijn lichaam. Ik volg mijn intuïtie en vertrouw op mezelf en op mijn verbinding met mijn lichaam. Ik dans echt bijna elke dag. Soms sta ik vijf minuten met mijn schouder te draaien, gewoon omdat het goed voelt!” Door deze oefening heeft Lila meer zelfvertrouwen dan ooit. “Zulke kleine oefeningen elke dag kunnen zo’n groot verschil maken!”

“Je intuïtie heeft altijd gelijk, vertrouw in jezelf!”

Het advies van Lila aan haar medemens is dan ook: vind jouw oefening. “Spendeer elke dag een uur, of een half uur tijd met jezelf. Dans, teken of doe ademhalingsoefeningen, vind wat jou tot rust brengt. Heb geen afleiding om je heen en voel alles wat omhoog komt, gevoelens, emoties of bewegingen.” Een moment van rust is volgens Lila cruciaal in de huidige maatschappij waarin we altijd aan staan. “Het is altijd go-go-go, we nemen nooit rust. Als je geen rust neemt kan stress zich uiten in verslavingen, slechte eetgewoontes of depressieve gedachtes. Maak elke dag tijd vrij om in de spiegel te kijken en jezelf te bewonderen, aan te raken, te knuffelen, als je dat elke dag doet groei je al enorm. Om liefde te krijgen in deze wereld moet je eerst liefde voor jezelf vinden, daarvoor moet je jezelf leren accepteren. Oh, en vertrouw op je intuïtie, dat is een hele sterke, die wil ik ook nog even benoemen. Je intuïtie heeft altijd gelijk, vertrouw in jezelf!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.