lumberyard mtb coupons bay friends and family coupon gift ideas for dad christmas cheap espen fiveland gift med a1 pool parts coupon code
Influencer Linda De Munck doorbreekt taboes: “Mijn content is geen uitnodiging voor seks.”

Influencer Linda De Munck doorbreekt taboes: “Mijn content is geen uitnodiging voor seks.”

Linda de Munck is pas zesentwintig jaar oud en heeft nu al een boek geschreven (Seksleven), verschillende programma’s gepresenteerd, een Youtube account (@lindademunck) met 64,8 duizend volgers en een Instagram account met 42,8 duizend volgers. Ze inspireert dagelijks haar volgers met taboedoorbrekende teksten, filmpjes en foto’s. De (gevoelige) onderwerpen die zij aansnijdt, hebben vooral te maken met seksualiteit.

Seks

Enige zenuwen verdwijnen meteen als je met Linda spreekt, ze geeft je een evenwaardig gevoel en ze praat makkelijk met je mee. Dat makkelijk praten, kan zij ook over seks: “Ik praat over seks alsof ik over boodschappen doen, praat,” zegt Linda. “Het is zo normaal voor mij geworden en ik voel er nul schaamte meer bij. Ik gun dat iedereen, want zo kan je bij je bedpartner of wie dan ook, veel makkelijker aangeven wat je wel en niet fijn vindt.” Grenzen aangeven is voor Linda een belangrijk aspect aan haar werk, dit wil zij jongeren ook leren. 

“Ik praat over seks alsof ik over boodschappen doen praat”

Topless

Waar De Munck vooral bekend om staat zijn haar topless foto’s op haar Instagram. Haar doel hierachter is om te laten zien dat naakt zijn heel normaal is. Volgens Linda worden vrouwenlichamen erg geseksualiseerd, in haar ogen is een foto van een vrouw met haar blote borsten hetzelfde als een man zonder shirt aan. Ondanks dat deze foto’s voor haar nu heel normaal zijn, vond ze dit aan het begin moeilijker: “Ik vond het heel spannend om mijn eerste foto te plaatsen,” aldus Linda. “Maar zolang ik er volledig achter sta, en weet waar ik voor sta en de foto met volle overgave plaats, kijkt mijn omgeving mij ook niet raar aan.”

Omgeving

Een vraag die Linda regelmatig wordt gesteld is wat haar omgeving van haar werk vindt. De topless foto’s en (educatieve) filmpjes over seks zullen niet bij iedereen in de smaak vallen. “Bijna iedereen vindt op deze manier aandacht vragen voor een bepaald onderwerp wel bij mij passen,” Linda haar vader had er soms wel moeite mee: “Mijn vader staat helemaal achter het rebelse en je mening uiten, maar ik ben natuurlijk wel zijn dochter en hij denkt wel eens: moet dit nu zo?” De Munck wordt dus, naast soms een opmerking van haar vader, niet heel raar aangekeken door haar omgeving.  Daarnaast is haar grootste supporter misschien wel haar vriend Jesse: “Hij snapt de reden achter de foto’s heel goed, hij is zelf ook feministisch en vindt dat ik moet doen met mijn lichaam wat ik wil. Soms helpt hij ook met mijn foto’s maken,” zegt Linda, terwijl er een kleine glimlach op haar gezicht verschijnt.

“Bijna iedereen vindt op deze manier aandacht vragen voor een bepaald onderwerp wel bij mij passen.”

Boek Seksleven

In haar boek Seksleven gaat het veel over haar seksverleden: “Mijn boek is een soort tijdlijn van mijn losbandige seksleven naar een monogame relatie. Mijn eerste orgasme staat erin beschreven, maar ook hoe ik mijn vriend heb ontmoet. Ik sta nog steeds helemaal achter wat ik allemaal heb geschreven, ik vind het leuk om terug te lezen.” In een boek kan je op bepaalde onderwerpen diep ingaan, terwijl het op YouTube een kort filmpje is, dit is ook een van de redenen dat Linda het boek heeft geschreven. 

Grenzen

“Ik heb wel heel veel geleerd uit onze relatie, ook nu we al een tijd samenwonen. Die leermomenten vind ik wel interessant om te delen, dan hebben mensen er ook wat aan”, vertelt Linda. “Als ik ruzie heb met mijn vriend pak ik niet de camera erbij. Ik vind het heel fijn om met hem in een bubbeltje te zitten en ons eigen ding te doen. Ik deel ook niet meer zoveel over ons seksleven. Ik heb niet altijd de behoefte dat met iedereen te delen.” Linda trekt ook haar grenzen bij mannen die haar seksualiseren, ze krijgt verschillende berichten op Instagram met vieze vragen of opmerkingen. Linda heeft besloten daar niet op te reageren en de berichten vallen haar niet eens meer op.  “Een keer op een feest is het fout gegaan. Een jongen kende mij van het internet en trok mij mee en ging met zijn handen onder mijn shirt. Daar trek ik wel echt een grens. Mijn content is geen uitnodiging voor seks”, zegt Linda zelfverzekerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *