Een aardbeismaakje proeven als je een E-sigaret rookt, word je straks een stuk moeilijker gemaakt

Een aardbeismaakje proeven als je een E-sigaret rookt, word je straks een stuk moeilijker gemaakt

Zwolle- Vanaf 1 juli 2022 mogen E-sigaretten niet meer naar iets anders smaken dan tabak. Ze zouden de stap naar echte sigaretten voor jongeren verkleinen. Internationaal wordt hierover gesproken. De tabaksindustrie probeert ondertussen de internationale afspraken tegen te houden met consumentenbewegingen.

De consumentenbewegingen vinden dat de E-sigaret de schade van een traditionele sigaret beperken. Het RIVM erkend dat er bij een E-sigaret minder schadelijke stoffen vrijkomen, maar denkt ook dat de stap naar een normale sigaret kleiner wordt. Vanaf 22 juli 2022 is er daarom een smaakjesverbod ingesteld door de staatssecretaris.

Anouk, een student aan het HVA, heeft een eigen vape met meerdere smaakjes. “Ik begrijp dat er een verbod komt op smaakjes. Roken of iets wat hiermee te maken heeft, is gewoon niet gezond.” aldus Anouk. Daarentegen vindt ze het wel jammer dat ze straks niet zoveel keuze meer heeft in smaakjes: “Eens in de zoveel tijd is even vapen heel fijn, met een lekker zoet smaakje en een serie aan. Dan moet ik nu maar smaakjes gaan inkopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *