kohler spa burr ridge gift card 10 dollar psn gift card me n eds coupons selma ca rcia completion gifts hot fish shop coupon
Werken bij Taboo: Geen dag hetzelfde

Werken bij Taboo: Geen dag hetzelfde

Taboo. Iedereen heeft een andere gedachte bij het woord. Het kan iets positiefs zijn, iets wat te doorbreken valt. Het kan negatief zijn, iets wat je eigenlijk niet durft te bespreken. Maar voor Patricia is het de plek waar ze al meer dan vijf jaar werkt. De winkel, vallend onder E-supplies B.V. is een Trendy Lifestyle Center in Emmen gespecialiseerd in artikelen uit het erotisch segment van lingerie tot aan seksspeeltjes voor iedereen ongeacht gender of geaardheid.

Patricia heeft de studie Business Secretary and Office Management gedaan, gericht op het worden van directiesecretaresse. Al gauw kwam ze erachter dat een kantoorbaan niets voor haar was. “Als bijbaantje werkte ik toen al op diverse beurzen en evenementen en wist ik dat klantencontact een belangrijk aspect voor mij was bij het vinden van een nieuwe baan.” Na een verhuizing naar Drenthe heeft ze onder meer gewerkt als accountmanager voor verzekeringsbedrijven zoals Kantoorprojecten.nl en Emmen.nu. Uiteindelijk kwam Patricia terecht bij Christine Le Duc. Daar heeft ze vijf jaar gewerkt. Toen zij hun winkel in Emmen gingen sluiten is ze overgestapt naar de winkel Taboo die valt onder E-Suppliers B.V., een paar deuren verderop in de straat.

Ze werkt nu als all-round sales medewerker in de verkoop van erotische artikelen. Zo geeft ze uitleg en advies als verkoopmedewerker op de winkelvloer, helpt ze bij het uitkiezen van nieuwe collecties, doet ze het etaleren en het mooi en netjes houden van de uitstraling van de winkel. Geen dag is hetzelfde bij E-Supplies B.V., Patricia: “De ene dag loop ik 10.000 stappen om artikelen te picken voor internetklanten, de andere dag zit ik van 9 tot 5 achter de PC om o.a. het voorraadsysteem up-to-date te houden en nieuwe artikelen in te voeren. Een paar keer per jaar bezoek ik samen met collega’s diverse beurzen om de nieuwste trends, technologie en ontwikkelingen te volgen.”

Patricia aan het werk in de winkel

De artikelen die Taboo verkoopt gaan van lingeriesetjes en sexy ondergoed voor de man naar partner-vibrators (speeltjes die je gelijktijdig met je partner kunt gebruiken) en zelfs real-life seksdolls van duizend euro of meer. Het verkopen van dit assortiment is natuurlijk anders dan bij een reguliere winkel. Ze heeft speciale verkooptrainingen voor de verkoop van erotische artikelen gevolgd en op erotische beurzen (Kamasutra en de Huishoudbeurs in de jaarbeurs in Utrecht) in zowel Nederland als België gestaan. Die ervaring heeft ze meegebracht naar Taboo. Patricia: “Erotisch segment is toch een andere manier van verkoop dan bijvoorbeeld in een kledingzaak, dat lijkt me nu ook veel minder leuk eigenlijk. Ook de technologie innoveert en verandert, ze bedenken toch elke keer weer wat nieuws.” In een rondleiding door de winkel komen we bijvoorbeeld een door bluetooth op afstand bestuurbare vibrator tegen, een van de nieuwste snufjes. De toys worden volgens haar tegenwoordig veel meer via computer en apps bestuurd. “De innovatie maakt het ook steeds interessanter, je moet je er ook wel in verdiepen voordat je weet hoe het werkt en je het aan de klant kunt uitleggen.”

“De innovatie maakt het ook steeds interessanter, je moet je er ook wel in verdiepen voordat je weet hoe het werkt en je het aan de klant kunt uitleggen”

– Patricia

Patricia benoemt dat mensen tegen haar vaak wel dingen durven te zeggen. Volgens haar komt dat waarschijnlijk omdat ze mensen op een open-minded manier benadert en nooit iemand het gevoel zou geven dat ze denkt ‘oh dat is raar’. “Door mijn eerlijkheid en openheid zijn klanten ook eerder geneigd zichzelf open te stellen en durven zij vragen te stellen die zijzelf vaak als gênant beschouwen. Voor mij is geen vraag te gek. Problemen op het gebied van seks zoals o.a. pijn bij het vrijen, verschil in libido, erectieproblemen en veranderingen in seksualiteit op verschillende leeftijden zijn veel voorkomend. Naast specialist op het gebied van erotische artikelen neem ik ook vaak de rol aan als vertrouwenspersoon en/of psychologe.”

Natuurlijk zijn er ook minder leuke situaties of hele bijzondere dingen waarbij ze achteraf als ze thuiskomt of tegen collega’s toch even moet zeggen “oh wat ik nu toch heb meegemaakt”. Het werk is ook niet voor iedereen weggelegd: “Je moet er wel een type voor zijn, niet bang zijn of een taboe ervoor hebben. Hoe je dingen bespreekt of iets aan een klant uitlegt moet je wel een soort feeling voor hebben, we hebben gemerkt dat niet iedereen dat kan.”

“Hoe je dingen bespreekt of iets aan een klant uitlegt, moet je wel een soort feeling voor hebben”

– Patricia

Taboo moet je niet zien als een standaard seksshop, het is de grootste fysieke winkel in Nederland wat betreft verkoop van erotiek. Als Patricia op bijvoorbeeld een verjaardag de vraag krijgt waar ze werkt zegt ze ook niet dat ze in een seksshop werkt: “Ik werk in een erotische lifestyle winkel. Het is niet standaard een seksshop waar je naar binnengaat en je ongemakkelijk voelt. Opa en oma komen hier ook gewoon.” Mensen hebben misschien wel een vooroordeel over de winkel. Ze vertelt hoe haar Zumba Sport lerares bijvoorbeeld niet binnen durft te komen want ‘stel je voor dat ik een van de ouders van kinderen die ik lesgeef tegenkom’. Toch heeft ze persoonlijk niet meegemaakt dat mensen haar anders zien door haar werk. “De meeste mensen vinden het juist wel spannend en interessant.”

Taboo heeft een erg open-minded sfeer en moet het volgens Patricia niet weggezet worden als seksshop. In haar werk komt ze alles tegen, van mensen die lingerie willen passen tot een groepje studenten met een dogfetish. Een bijzondere werkplek, waar geen dag hetzelfde is. Per februari 2022 sluit de fysieke winkel in Emmen, wat volgens haar door veel mensen erg jammer gevonden wordt. De tijd gaat vertellen wat dit voor haar gaat betekenen, wel is het haar ambitie om een eigen sekstoy lijn te gaan ontwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *