biggest loser resort coupon 2013 top christmas gifts 2015 for teenage girls ny giftig spindel i sverige good gifts for mom 2014 iclipart coupon
Er heerst een taboe op studieschuld: ‘Moet ik dan voor altijd in een studentenkamer blijven wonen?’

Er heerst een taboe op studieschuld: ‘Moet ik dan voor altijd in een studentenkamer blijven wonen?’

Zwolle- Hoe hoger je studieschuld is, hoe minder je kan lenen voor een huis. Studenten bepalen met de hoeveelheid die zij nu lenen al veel voor hun toekomst. Bespreken hoeveel je dan eigenlijk hebt geleend, blijft een taboe onder jongeren. 

Sophia van Hoek, een student aan de Reinwardt academie, woont op zichzelf en heeft hier al veel voor moeten lenen. Elke week schrijft zij in haar notities op wat ze uitgeeft en probeert ze zoveel mogelijk te besparen. Ondanks dat ze geld spaart heeft ze paniek voor de toekomst: “Ik heb altijd angst dat ik geen huis kan betalen, moet ik dan voor altijd in een studentenkamer blijven wonen?” Sophia bespreekt liever niet met vrienden wat haar schuld is, er rust een taboe op. 

Heel veel studenten in Nederland lenen, om hun studie of kamer te betalen. Een studieschuld is normaal, maar kan veel problemen opleveren voor de toekomst. Huizenkopers kunnen in de toekomst hun studieschuld gaan verzwijgen. “Als het voor mij veel problemen oplevert met een hypotheek afsluiten, zal ik ook mijn studieschuld willen verzwijgen.” Aldus Sophia. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *