brightstar apple gift card scooters jungle coupons factory direct sale coupon code desioeyes coupon the wolf gift chronicles review pediasure coupons canada 2015
Squid Game: hoe een land aan de andere kant van de wereld steeds dichterbij komt

Squid Game: hoe een land aan de andere kant van de wereld steeds dichterbij komt

BTS, K-drama, Kawaii. Het is allemaal over komen waaien en die wind gaat steeds harder. De cultuur uit (zuid-) Korea is een wereldwijde hype geworden. Mensen luisteren naar K-pop, dragen K-fashion en bekijken K-drama’s. Deze ‘koreanisering’ zorgde ervoor dat de Koreaanse film ‘Parasite’ in 2019 de oscar won voor Beste Film.

Nu doet de spiksplinter nieuwe Netflix serie “Squid Game” daar nog eens een enorme stap bovenop. In de serie moet een groep spelers allerlei spellen doen, mocht het fout gaan dan eindigt dit fataal. Het is een razende hit; alle sociale media barsten ervan en kinderen doen de spellen uit de serie na op het schoolplein. En zoals we van de Koreanen gewend zijn: het is onvoorstelbaar goed.

Maar wat is hun secret to succes? Chris (57) werd in de wondere wereld van Korea gezogen toen hij kennis maakte met K-drama’s. Dit zijn, simpelweg, dramaseries uit Korea. Hij begon gelijk met het aanschaffen van lesboeken om de taal en het schrift te leren. Waarom hij Koreaanse dramaseries verkiest boven de Engelse of Nederlandse variant? De sfeer. “Er is zo’n verschil in hoe mensen met elkaar om gaan,” Hij benoemt dat hij meer van de feel good content is maar wil ook toegeven dat het productie- en acteerniveau wel ver te zoeken zijn, “in Amerika is alles zo hard en grof, daar houd ik helemaal niet van.”.

En Squid Game dan? Daar houdt hij ook niet van. Maar dat ligt meer aan het genre van de serie, dat gericht is op redelijk ziekelijke mindsets.

One thought on “Squid Game: hoe een land aan de andere kant van de wereld steeds dichterbij komt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *